Svenska delegationen på Wagggs världskonferens i Hong Kong #1

Det är måndag morgon på WAGGGS Världskonferens och vi är inne på dag två i plenum. För att pigga upp oss inleddes sessionen med WAGGGS världssång. Även om det kanske inte är något man gör till vardags är det ändå en särskild känsla när kvinnor från hela världen samlas och tillsammans diskuterar vår gemensamma framtid. Guiding och Scouting är verkligen en fredsrörelse!

Konferensen är nu också officiellt invigd och igång, diskussionerna flödar och här kommer en kort inblick i hur gårdagen var här på Hotel Regal Airport i Hongkong.

Vi startade dagen med en nordisk frukost där vi fick möjlighet att träffa alla nordiska delegater. Heidi från Finland, som är kandidat till världsstyrelsen, presenterade sig och berättade lite om vad hon står för.

Dagen har också inneburit test av det elektroniska röstningssystemet, som funkade på förmiddagen, men inte på eftermiddagen, så nu får vi nog användning för röstkorten ändå. Scouterna blev också under dagen officiellt godkända som just Scouterna internationellt istället för The Swedish Guide and Scout Council och Ida och Josefin fick ta emot diplom och panda på scenen under kvällens öppningscermoni!

Dagen avslutades med den redan nämnda trevliga men långa öppningsceremonin. Det hela började med i runda slängar tio tal och avslöstes sedan av asiatisk underhållning. En av kvällens inslag var ett pojkband (med riktigt duktiga sångare) som sjöng ABBA-medley till en karaekoebakgrund. TIll detta avnjöt vi en uppsjö av olika rätter från Hongkong och fick möjlighet att prata med Guides och Scouts från hela världen. Själv satt jag mellan en kvinna från Katalonien och en från norra Kanada.

Sammanfattningsvis en bra konferensdag med mycket diskussioner!
Vill du veta mer? Det går bra att följa konferensen under hashtagen #35WoCo

/ Hanna Landquist, Vice IC  

Scouternas ordförande Josefine Larsson och International Commissioner Ida Krogh Sjöholm i Plenum

Det här inlägget postades i Konferenser, Påverka världen, Reseberättelser, Seminarium, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>