Till helgen är det JOTA/JOTI!

Vi är 40 miljoner scouter över hela världen, under den tredje helgen i oktober varje år, dvs nu till helgen, samlas en hel del av oss vid datorer och radioapparater för att komma i kontakt med varandra. All scouting är internationell. Ta chansen att vara med om nya möten ni med!


JOTI är som en virtuell Jamboree som sker över internet. Under helgen träffas tusentals scouter från hela världen och pratar med varandra över internet, med hjälp av olika tekniska lösningar beroende på vad som finns tillgängligt, allt från webbläsare till mejl, chattprogram, mikrofoner och digitalkameror.

JOTA betyder Jamboree on the Air, och innebär att scouter över hela världen sitter vid amatörradiostationer under en helg och pratar med varandra. Ta hjälp av en amatörradioklubb, exempelvis Radioscouterna, för att köra JOTA.

En del kårer eller patruller kör bara JOTI eller JOTA, och en del kombinerar de båda. Givetvis kan ni rama in JOTA/JOTI precis som ni vill med kringaktiviteter, hajker, middagar eller vad helst ni har lust med.

När är det? JOTA/JOTI börjar i år klockan 00.00 lokal tid på lördagen den 18 oktober och slutar 48 timmar senare klockan 24.00 på söndagen den 19 oktober. Det pågår alltså från natten mellan fredag och lördag till natten mellan söndag och måndag.

Varför ska vi delta? För att det är roligt såklart! Och för att du och dina scoutvänner kan få kontakt med andra scouter över hela världen. Det är helt enkelt världens billigaste och enklaste internationella arrangemang.
Vad kostar det? Ingenting, det finns ingen deltagaravgift för att delta! Men glöm inte att anmäla er!

All information om hur du deltar med mera finns på jotajoti.se.

Jamboree on the Internet (JOTI) och Jamboree on the Air (JOTA) är ett av WOSM:s officiella arrangemang och samlar mängder av scouter över hela världen. För mer information, sök på JOTA eller JOTI på WOSM:s hemsida eller gå in på www.joti.org. Mer information om hur ni går tillväga finns på Scouternas hemsida.

Det här inlägget postades i För kåren, JOTA/JOTI, På hemmaplan, Rover, WOSM av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>