Traditionella lägerveckor

26APR-BW12
Photo: Björn Vilkander/Scouterna

Det är inte bara i Sverige som denna och nästa vecka är traditionella lägerveckor. Så ser det faktiskt ut på många ställen runt om i världen. Alltså är det antagligen miljoner scouter jorden runt som just nu träffas för första gången och kanske skapar vänskapsband och fredsprojekt som kommer hålla långt in i framtiden.

Inte så långt härifrån var det Baltic Olympic Jamboree i Tagametsa, Estland förra veckan. Ett gemensamt läger mellan de tre baltiska länderna. Det arrangeras traditionsenligt vart fjärde år och i år var det två teman – olympisk sport och baltisk historia.

Imorgon avslutas den franska jamboreen You’re Up i staden Strasbourg. De har byggt sitt läger med ”tvilling-grupper”, för att verkligen se till att scouter möts över landsgränserna. Varje grupp har parats ihop med en internationell grupp och tillsammans ska de både bo, äta och göra programaktiviteter. De har även involverat andra ungdomsorgansationer i området med fokus på ”morgondagens Europa”.

Vi har några svenska deltagare med på det brittiska lägret PEAK 2015 med tema äventyr och utmaningar. Många av deras aktiviteter sker utanför lägerområdet och allt börjar om 3 dagar. De har dessutom över 400 internationella gäster!

Det var bara tre exempel på läger som sker vid den här tiden. Men det finns flera i England, Holland och Uganda också. På Scouternas hemsida kan du hitta hela listan.

Även om det är många svenska scouter som är på plats i Japan för att delta på världsscoutjamboreen nästa vecka, så är det minst lika många som är på läger här hemma också. På Scouternas engelska sida kan du hitta en lista med fantastiska läger som alla tar emot internationella gäster. Är du inte själv på plats, så kanske du har möjlighet att åka dit och hälsa på?

Ha en härlig lägersommar!
Det här inlägget postades i Internationella läger, På hemmaplan, Tips för internationell scouting av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>