Två svenska deltagare på seminarium om Stop the violence

Tillsammans med 30 kvinnor från 15 europeiska länder har vi samlats för att stärka vår kunskap om WAGGGS globala kampanj Stop the violence: Speak out for girls’ rights. Genom att sprida kampanjen, bryta tystnaden och höja våra röster för att eliminera våld mot flickor och kvinnor gör vi skillnad.

På seminariet har vi fått rapporter om hur våldet mot flickor och kvinnor tar sig uttryck i olika länder – mycket är lika men också olika beroende på hur det står till med jämställdheten, lagar och ansvarstagande i de olika länderna. Det största problemet är våldet i hemmet och det är gemensamt för alla!  Vi har inspirerats och lärt av forskare, politiker, lobbyister och aktivister. Vi har också påmints om att om våld mot flickor och kvinnor ska kunna stoppas måste det finnas pojkar och män som kämpar för samma sak.

Låt oss därför fundera på hur vi genom vårt arbete med Trygga Möten kan ta till oss och arbetet vidare med detta viktiga budskap.

Hälsningar från Carin och Madeleine på plats i Antwerpen, som snart ska äta god Belgisk choklad
www.stoptheviolencecampaign.com

Det här inlägget postades i Påverka världen, Reseberättelser, Samhällsengagemang, Seminarium, Stop the Violence, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>