UN & EB 2014

Start går sista anmälningstiden ut för flera av sommarens arrangemang, så anmäl dig nu! Nedan kan du läsa lite mer om Upptäcksfärd Norden Norge och Explorer Belt som i år går till Slovenien, Ungern och Österrike. Tre länder, tre möjligheter, tre olika äventyr. Missa inte din chans!

Upptäcktsfärd Norden Norge

Är du sista års upptäckare eller äventyrarsscout och sugen på att göra ett äventyr utöver det vanliga? Då är Upptäcktsfärd Norden ett arrangemang för dig. Vi hoppas kunna erbjuda en resa i Norge som ger dig minnen för livet. Vi erbjuder dig en spännande och utmanande resa med paddling i fjordar, vandring i berg och där du får upptäcka den norska kulturen.

Sommaren 2014 kommer Upptäcktsfärd Norden att arrangeras den 16-30 juni i Norge. Alla scouter mellan 12-16 år är varmt välkomna till ett äventyr för att upptäcka Norge från ett annat perspektiv.

Vi finns även på Facebook, Upptäcktsfärd Norden Norge 2014. Vid frågor eller funderingar om anmälan eller annan information, tveka inte att höra av er.
Arrangemangsansvarig: Veronica – veronica.nygren.fasth@scouterna.se

Explorer Belt Slovenien
Under tio dagar vandrar du och din parkamrat minst 16 mil. Ni får under vägens gång lösa uppgifter för att lära er mer om landet, kulturen och folket. Explorer Belt är utmaningen för dig som vill lära känna ett land på djupet, samtidigt som du utmanar dig själv och dina gränser.

Du och din parkamrat kommer under vandringens gång att komma i kontakt med lokalbefolkningen för att få hjälp att lösa uppgifter, hitta dit ni ska eller kanske få tak över huvudet. Det behövs egentligen inga förkunskaper, alla är välkomna att söka. Det enda som krävs är en vilja att utmana dig själv, att klara av uppgifterna och att gå i mål efter 16 mil. Som bevis på avklarad utmaning kommer ni att få varsitt bälte med Explorer Belt-symbolen på.

Under Explorer Belt Slovenien kommer du tillsammans med en parkamrat att genomföra en 16 mil lång vandring under 10 dagar i Sloveniens underbara natur. Under vandringen skall du och din parkamrat lösa spännande uppgifter samtidigt som ni får utmana er själva genom att planera er egen mat och hitta ställen att övernatta på. Med lokalbefolkningens hjälp får ni en chans att lära er allt möjligt om Slovenien och dess kultur. Efter vandringen väntar en spännande rundresa fylld med äventyr så som att gå i grottor i häftig Slovensk miljö!

Klara Lundskog
Arrangemangsansvarig


Explorer Belt Ungern
Jag som skriver gick Explorer Belt i Irland 2011 och det blev ett äventyr jag gärna skulle göra om. Jag och min parkamrat Anna hade båda anmält oss som ”singlar” och kände alltså knappt varandra när det var dags att bege sig ut på varandringen. Det passade mig utmärkt att genomföra EB med en ny kompis, det var ett äventyr i sig. Anna och jag klarade utmaningen och fick våra bälten, men det var inte helt lätt. Jag fick problem med min ena fot och varje steg smärtade redan tredje dagen på vandringen. Dessutom lyckades vi få polisescort.

Explorer Belt innebär inte bara gemenskap med de exploriter som deltog på ditt EB, det innebär också att du delar något med alla de som redan gått eller kommer att gå EB. Det viktigaste med Explorer Belt är inte att få ett bälte. Det är att våga utmana sig själv och testa sina gränser. Antar du utmaningen?

Alexandra Röjder
Teamet för EB Ungern

Explorer Belt Österrike
Explorer Belt är å ena sidan en chans att uppleva ett annat land och en annan kultur på ett sätt du aldrig gjort tidigare. Å andra sidan är Explorer Belt ett tillfälle att utmana och utveckla dig själv, både fysiskt och psykiskt, ensam, tillsammans med en parkamrat och med hela gruppen. Explorer Belt genomförs i ett europeiskt land, i vårt fall Österrike, och arrangemanget är indelat i en vandring i par och end rundresa i landet med hela gruppen.

Mitt i Europa ligger det lilla landet med den stora naturen, Österrike. Landet domineras av de mäktiga alperna som i de östra delarna ger efter för ett böljande slättlandskap. Utöver den vackra naturen har Österrike länge varit ett centrum för kultur och bland de som varit verksamma i dess huvudstad Wien återfinns både Mozart och Beethoven. Den stora utmaningen är att under tio dygn, tillsammans med en parkamrat, vandra minst 160 km.

En del av utmaningen är att inte i förväg veta var i landet vi kommer att befinna oss. Under vandringens gång ska paren även lösa flera vandringsuppgifter för att bättre lära känna sig själva och landet. När alla par har tagit sig i mål kommer vi tillsammans att uppleva Österrike. Vi kommer då att resa runt till olika sevärdheter, viss tid kommer att vara planerad, men deltagarna kommer även att få möjlighet att fritt utforska staden vi för tidpunkten befinner oss i. Allt detta kan du få genom att anmäla dig till Explorer Belt Österrike här

Hoppas vi får se er i sommar!
/Ledareteamet för Explorer Belt Österrike 2014
genom Anton Nilsson

Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, Explorer Belt, Internationella läger, Upptäcktsfärd Norden, Utmanare, Äventyrare av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>