Ung i Norden 2014


Ung i Norden är ett nordiskt arrangemang för unga scoutledare från alla de nordiska länderna. Det arrangeras vartannat år någonstans i Norden. I år är Norge värdland och Ung i Norden kommer att arrangeras i närheten av Oslo.

Arrangemanget är en bra möjlighet till att få en internationell upplevelse och knyta kontanter med scouter i de andra nordiska länderna.

Ung i Norden arrangeras den 2-5 oktober 2014. Det kostar 2000 NOK (cirka 2200 SEK) plus kostnaderna för resa till och från Oslo att delta.

Scouterna arbetar på att hitta finansiering till att sponsra en eller flera deltagare men om du kan finna finansiering själv via fonder, din kår, distrikt eller samverkansorganisation ökar dina chanser att kunna delta.

Som deltagare ska du vara mellan 17 och 23 år och vara aktiv scout i Sverige på kår- distrikts- eller nationell nivå inom Scouterna eller någon samverkansorganisation. Du ska kunna kommunicera på skandinaviska (svenska, danska eller norska) samt på engelska.

För att ansöka om att åka skriver du en presentation om vem du är och varför du vill vara med på Ung i Norden och skickar den till international.secretary@scouterna.se. Ange även om du har möjlighet att ordna finansiering själv eller om du vill ansöka om att Scouterna står för kostnaderna. Observera att det inte är någon garanti att du kommer kunna få åka även om du ordnar finansieringen själv, Sverige har ett begränsat antal platser att tillsätta.

Din ansökan skall vara inskickad senast den 1 juni 2014.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Martin Persson, Vice International Commissioner på mail martin.persson@scouterna.se, eller telefon 070-299 36 66.


Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, Ideella uppdrag, Rover, Tips för internationell scouting, Ung i Norden av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>