Utlysning – platser till Världskonferensen i WOSM

Den 11-15 augusti håller World Organisation of the Scout Movement (WOSM) världskonferens i Slovenien. Konferensen är världsscoutorganisationens årsmöte och hålls vart tredje år. Förutom traditionella årsmötesbeslut som val av ny styrelse beslutas även i frågor som var framtida Jamboreer och Moot ska hållas.

Varje medlemsland i WOSM har rätt att skicka sex delegater och ett antal observatörer. Från svensk sida pågår just nu arbetet med att utse den svenska delegationen.

Vi söker personer som:
– har erfarenhet av större årsmöten eller liknande arrangemang, inom scouterna eller från andra sammanhang.
– har erfarenhet av internationell scouting och ett kontaktnät i den internationella scoutvärlden.
– har särskild kompetens inom områden som rör stadgefrågor, ekonomi eller mänskliga rättigheter.
– kan läsa, förstå och tala god engelska eller franska (krav) samt spanska, ryska eller arbiska (meriterande).
– vill bidra till scoutrörelsens globala utveckling och vara en aktiv del av den svenska delegationen.

Du behöver inte kunnat allt av detta, det viktiga är att du i ansökan förklarar var dina styrkor ligger. Sammanlagt handlar det om en handfull platser som ska tillsättas, inklusive deltagare i Youth Forum (se mer nedan).

Vi eftersträvar en grupp med bred representation från hela Scoutsverige samt en jämn fördelning vad gäller ålder och kön. Är du intresserad av att vara del av den svenska delegationen? Skriv en ansökan på max en A4-sida och motivera varför just du skulle göra ett bra jobb i den svenska delegationen på världskonferensen i WOSM.

Ett förberedelsemöte inför konferensen är preliminärt planerat till 3-4 maj. Du bör ha möjlighet att deltaga i detta om du söker till delegationen.

Skicka din ansökan till international.secretary@scouterna.se senast den 1 mars.

Är du 18 år, men ännu inte 26 år fyllda? Före konferensen (4-7 augusti) hålls World Scout Youth Forum i Slovenien. Där samlas unga scouter från hela världen för att förbereda sig för världskonferensen. Svenska deltagare i Youth Forum deltar även i delegationen till världskonferensen. Du söker dock till Youth forum separat (se inlägg här på bloggen från 3 februari för ytterligare information).
Har du några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Vice International Commissioner Hanna Landquist på mail hanna.landquist@scouterna.se

Länk till konferensens hemsida www.wsc2014.si

Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, Konferenser, Rover, WOSM av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “Utlysning – platser till Världskonferensen i WOSM

  1. Hej, jag är lite nyfiken på vad det kostar att åka och var förberedelsemötet kommer att vara. Kan vara bra att veta det innan man anmäler sitt intresse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>