Utlysning World Scout Youth Forum

Scouterna söker personer som skall utgöra delegationen till World Scout Youth Forum 2014 samt att ingå i delegationen till World Scout Conference 2014.

Du som sökande skall vara minst 18 år och ännu inte ha fyllt 26 år. Som delegat till Youth Forum arbetar du förberedande under våren och sommaren med det svenska deltagandet och sedan på plats i Slovenien den 4-7 augusti. Du ingår även i den svenska delegationen till World Scout Conference som hålls den 11-15 augusti. Dessutom skall du ha möjlighet att vara med på ett förberedelsemöte i Sverige den 3-4 maj.

World Scout Conference är det högsta beslutande organet inom WOSM där medlemsländer från hela världen träffas vart tredje år och bestämmer riktning för scoutrörelsen framåt. World Scout Youth Forum är en samlingsplats för yngre deltagare där aktuella diskussioner som berör unga i scoutrörelsen lyfts fram. Det ger också en möjlighet att diskutera de frågor som senare kommer att behandlas på World Scout Conference. World Scout Youth Forum väljer även Youth Advisors till World Scout Committee.

Som deltagare på World Scout Youth Forum och World Scout Conference bör du ha erfarenhet av deltagande i demokratiskt beslutande organ inom Sverige, som till exempel Demokratijamboree, förbundsmöten, distriktsstämmor eller liknande. Vi eftersträvar att sätta ihop en grupp med en jämn fördelning mellan ålder, kön och erfarenheter.

Vi vill att du skriver en presentation av dig själv, vad du gjort inom Scouterna tidigare och en motivering till varför du vill vara med som delegat. Totalt ska ansökan omfatta maximalt cirka en A4-sida.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Hanna Landquist, Vice International Commissioner, hanna.landquist@scouterna.se.

Din ansökan skall vara inskickad till international.secretary@scouterna.se senast 1 mars.

Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, Konferenser, Påverka världen, Rover av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>