Vår International Commissioner på Scoutnytt: ”Vi kan lära mycket av scouter i andra länder”

”– Jag är tillsammans med Thomas Frostberg international commissioner för Scouterna i Sverige. Det finns scouter i nästan alla länder i världen och tillsammans är vi närmare 40 miljoner och jag tycker att det är väldigt häftigt att vi är så många. Men det är viktigt att vi samarbetar, för när vi är så många har vi möjlighet att förändra världen. Därför vill jag gärna försöka framföra Sveriges värderingar och hållningar internationellt för att påverka hur scouterna gemensamt kan skapa en bättre värld. Samtidigt, när vi är så många, finns det oändliga möjligheter för den enskilda scouten att få internationella upplevelser, möta scouter från hela världen både på hemmaplan och ute i världen. Och jag tror verkligen att det är när man får dessa upplevelser som det både blir roligare att vara scout och då man får unika erfarenheter som gör en redo för livet i ett modernt samhälle. Och det är ju det vi påstår vi sysslar med, berättar Ida Krogh-Sjöholm.

Scouternas international commissioners är lite som Scouternas ambassadörer ute i världen, de representerar Scouterna i olika internationella sammanhang men är också världsorganisationerna WOSM och WAGGGS representanter här i Sverige. Scouternas international commissioners är en del av Scouternas styrelse och är med på alla styrelsemöten.
– Konkret innebär det att vara IC att koordinera samarbete med andra medlemsländer när vi vill arbeta tillsammans med något, att förmedla information om häftiga arrangemang som anordnas av världsorganisationerna eller andra medlemsländer, hålla kontakt med världsorganisationerna och deras regioner, hjälpa svenska scouter att delta i internationella arrangemang, utbildningar eller arbetsgrupper men också att se till att det finns en internationell aspekt av svensk scouting här hemma. Till vår hjälp har vi tre vice international commissioners, och vi arbetar mycket tillsammans med andra arbetsgrupper inom Scouterna.”

Det här inlägget postades i Intervjuer, På hemmaplan, Påverka världen, WAGGGS, WOSM av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>