Världsscoutorganisationernas regionsuppdelning

Båda våra världsorganisationer delar in sin verksamhet i regioner. I WAGGGS finns AfricaArab, Asia Pacific, Europe (inklusive Ryssland) och Western Hemisphere (Nord- och Sydamerika). I WOSM finns AfricaArab, Asia-Pacific, Eurasia, Europe och Interamerica. I Europa, där många scoutförbund väljer att ha tjejer och killar i samma organisation, finns en hel del samarbeten mellan regionerna. Bland annat ger de båda Europaregionerna ut ett gemensamt nyhetsbrev som heter Europak, och både tjejer och killar välkomnas som volontärer till de två världsscoutcenter som ligger i Schweitz, Our Chalet och Kandersteg.  

Var tredje år är det världsscoutkonferens, då möts alla regioner samtidigt för att prata scouting. Nästa gång är 2014, då möts WAGGGS i Hongkong och WOSM i Slovenien. Året innan har Europaregionerna konferens, i maj 2013 möts alla i Berlin. Konferensen är då tredelad, först ses WAGGGS och WOSM separat, sedan möts alla gemensamt. Det år som det inte är Europa- eller Världsscoutkonferens passar Norden på att ses. I maj var det Nordisk konferens i Åbo.

Det här inlägget postades i Ideella uppdrag, Konferenser, WAGGGS, WOSM av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>