Vi möter världens flickscouter i Chicago

Nu har allt dragit igång med en satsig invigning med otroligt glada och positiva flickscouter från hela världen. Det var otroligt roligt första kvällen när alla kom och var sjukligt sociala, vi hade ju redan varit här i Chicago i 2 dagar och letat efter alla flickscouter som skulle befinna sig här, men inte funnit några..

Alma och Evelina på bussrundtur i Chicago.

Det är många flickscouter som är chockade över att vi i Sverige inte separerar flickor och pojkar inom scoutingen i Sverige, medan vi är chockerade över hur hårda de är på regler angående flickor och pojkar. Sedan har vi hört några som tycker att det är lustigt att vi aldrig har sålt några kakor (självklart var vi tvungna att fråga om girlsscouts verkligen gör det i USA, och det gör de!)

Hela gårdagen gick åt i olika konferensrum där vi diskuterade milleniummålet fattigdom inom olika kulturer och vad vi skulle kunna göra för att minska fattigdomen i världen, men det var ganska basic.. Hoppas vi kommer fördjupa oss mer inom det. Efter långa diskussioner blev det en tidig kväll (innan tolv faktiskt ;D) som sedan ledde till en tidig morgon som gick av till Brookfield Zoo där både jag och Alma tyckte synd om djuren som tvingades leva i väldigt små inhägnader eller burar.

Marie-Louise, Evelina och Alma på zoo.

Under dagen har vi haft workshops om miljön både globalt och lokalt och vad vi tycker är rätt och fel i samhället, samt vad vi skulle kunna göra åt det. Tillsammans löser vi problemen! Tillsammans klarar vi allt, go scouter!

Vi hoppas ni har en riktigt trevlig och intressant sommar, var ni än befinner er någonstans, ciao!

/Alma och Evelina

Det här inlägget postades i Reseberättelser, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>