Vill du vara arrangemangsledare något av Scouternas internationella arrangemang?

Scouterna gör unga redo för livet! Att vara scout är att uppleva äventyr tillsammans med andra i Sverige och världen. Du lär genom att göra och du växer genom utmaningar. Du får utveckla och leda dig själv och andra. I Scouterna får alla vara med och vi är schyssta kompisar. Om uppdraget


Varje år anordnar Scouterna nationella och internationella arrangemang för scouter som söker sig utanför sin kårverksamheten. Alla arrangemang, oavsett om de är i Sverige eller utomlands, planeras och genomförs av ideella team. Arrangemangsteam leder arrangemang från idé till färdigställande (självklart med hjälp och stöd – av Scouternas arrangemangsgrupp).

Att vara ledare för ett internationellt arrangemang är båda utvecklande och en bra erfarenhet,och dessutom är det otroligt roligt att tillsammans med några andra i ett team ge deltagarna en fantastisk scoutupplevelse.

Som arrangemangsledare deltar du i en arrangemangsledarsamling samt en riskhanteringsutbildning. Under dessa två helger får teamet verktyg och ramar för att planera och genomföra arrangemanget.

Utöver dessa helger kommer ni i teamet även att ses några gånger för att lära känna varandra samt planera arrangemanget.

Om erbjudandet

Scouterna planerar att genomföra följande internationella arrangemang under 2015
• Explorer Belt UK, 4 ledare
• Explorer Belt i Slovakien, 4 ledare -TILLSATT

Och två helt nya arrangemang för äventyrarscouter i norra Europa (ersätter Upptäcksfärd Norden):
• Expedition (med fokus på friluftsliv), 4 ledare
• Upplev (med fokus på att uppleva en annan kultur), 4 ledare

• Svenska kontingenten till World Scout Jamboree 2015 Japan – TILLSATT

Läs mer om Scouternas arrangemang här 

Om egenskaper och erfarenheter

Scouternas arrangemangsgrupp söker dig som vill vara arrangemangsledare för något av våra internationella arrangemang under 2015. Att vara arrangemangsledare innebär en massa erfarenhet och personlig utveckling för dig och ditt team. Du får stort ansvar, du får vara en del av arrangemangets utformning och du får chansen att göra en intensiv insats för många scouter. Kort sagt är det scouting när det är som allra bäst!

Då vi vill ha en blandad och dynamisk grupp, söker vi personer med olika erfarenheter och meriter. Gemensamt är att vi söker personer som kan leda och planera, kan arbeta självständigt och i grupp, samt att du har en vilja att genomföra arrangemang utifrån Scouternas program. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet som arrangemangsledare men det är viktigt att du är trygg som person, vill göra ett bra jobb, har tid att lägga på arbetet och kan samarbeta.

Att närvara på arrangemangsledarsamlingen den 26-28 september 2014 och riskhanteringsutbildningen den 6-8 mars 2015 är obligatoriskt för alla arrangemangsledare.

Såhär ansöker du

Du finner enkelt hur du ansöker genom att läsa viadare på Scouternas hemsida här

Ansök genast! Sista dag att ansöka är den 11 juli 2014.
Frågor ställs till:

Helen Krabb, helen.krabb@scouterna.se, 08-568 432 16 (kontorstid) eller 

Loa Ahlqvist, loa.ahlqvist@scouterna.se, 0709-621472
Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, Explorer Belt, Ideella uppdrag, Upptäcktsfärd Norden av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>