Volontärarbeta som scout ute i världen!

Har du någon gång funderat på att ta dig ut i världen och volontära? Upptäcka nya platser och få nya kulturella upplevelser samtidigt som du skaffar dig värdefulla erfarenheter och gör en insats där hjälpen verkligen behövs? Visste du att du kan göra det som scout!?

På två av WAGGGS världsscoutcenter, Sangam i Indien och på Our Cabaña i Mexico kan du som scout, ja både som tjej och kille, vara en del av vad de kallar ”The Community Programme”. Det innebär att du under en tid får arbeta hos en av deras community partners som är alla frivilligorganisationer (NGOs) som gör någon form av socialt arbete lokalt för att förbättra samhället. Det kan vara allt ifrån att vara engelskärare, till att hjälpa till på en medicins klinik, till att ta hand om barn på barnhem eller vara med och skapa mötesplatser för unga i området.

Upplägget varierar lite beroende på vilket center du väljer. Men generellt gäller att du arbetar på veckodagarna, morgon till tidig eftermiddag, och är fri på helgerna. På din fria tid är centrena bra på att arrangera aktiviteter för dig och alla de andra som deltar i the community programme.

Det är dessutom en upplevelse att bo på ett världsscoutcenter. Det är mycket aktivitet i en väldigt internationell miljö. De som arbetar på plats är väldigt engagerade och måna om att alla gäster ska trivas väl. Därutöver blir det något helt speciellt att leva och ha scouter runt omkring sig i sin vardag under en längre tid!


På Sangam väljer du antingen deras 3-,4- eller 12-veckors program och på Our Cabaña är det 6 veckor som gäller. Du ska vara minst 18 år men det finns ingen övre gräns, ung som gammal är välkommen att söka!
 Programmen går flera gånger per år, se länk till respektive hemsida för mer exakt info om när de startar. Kostnaderna för att vara en del av programmet går från 9000kr  för Sangams 3-veckors till ca 25 000kr för Our Cabañas 6-veckors och ungefär detsamma för Sangams 12-veckor. Notera att det är mycket billigt i förhållande till många andra volontärorganisationer och att det är relativt enkelt att söka stipendium till denna typ av aktivitet.  


Här finner du mer info om Community programme på Sangam  (på Sangam kallas det att vara en ”Tare”)

Här finner du mer info om Community programme Our Cabaña

Den närmaste dead line är för Sangams 3-veckors i november. Ansökan ska vara inne redan den 1 juli.

Jag som skriver, Eli Blondin, har själv deltagit i Sangams 4-veckors program och jag kan varmt rekommendera denna möjlighet då det utan tvekan har varit bland det bästa jag gjort internationellt med scouterna. Man får gärna höra av sig till mig om man har frågor eller bara vill veta lite mer! 
Mejl: eli.blondin@scouterna.se
Tel: 0721-828154  
Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, Påverka världen, Rover, Samhällsengagemang, Tips för internationell scouting, Volontär, Världsscoutcenter, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>