WSEC dag 2

Efter några timmars sömn är det nu morgon i Hongkong och dag två på World Scout Education Congress. Temat för dagen är ”Education” och de flesta seminarierna under dagen kommer att kretsa kring detta. Hur kan Scouting bidra till utbildning och utveckling av unga? Morgonens reflektionsstund handlade om ”Educate their heart”, alltså hur viktigt det är att förutom den formella utbildningen också ge en informell och emotionell utbildning till barn och unga. Där kan scouting fylla en viktig funktion.

Precis som igår kommer många av punkterna på dagens schema att livesändas på worldscouteducationcongress.org/live, förhoppningsvis hittar alla något som känns spännande och som kan bidra till vi kan göra scouting i Sverige ännu bättre!

Det här inlägget postades i Påverka världen, Reseberättelser, Seminarium, World Scout Education Congress, WOSM av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.