YFU:s Lapplandsresa 2015

Vill du uppleva ett internationellt möte i svensk natur? Youth for Understanding bjuder med en scout under den årliga Lapplandsresan. Vill du möta studenter från hela världen och låta dina kunskaper som scout bli en del av ledarteamet? Läs inbjudan och information om arrangemanget här. Tänk på att det bara finns en plats, så skicka in din ansökan tidigt!

———————————————————————–

Välkommen att följa med på en internationell resa i norra Sverige!

Lapplandsresan är en valfri resa för Youth For Understandings (YFU) utbytesstudenter i gymnasieåldern, som sker årligen i slutet av deras utbytesår i Sverige.

I år har du som är Roverscout chans att följa med som gästreseledare!

När: Mellan 13:e -17:e juni 2015

Genom att följa med på Lapplandsresan kommer du få:

· Uppleva midnattsolen och vandra i fjällen
· Lära dig mer om samisk kultur och naturliv i norra Sverige
· Få många nya vänner från hela världen
· Chans att bidra med kunskap om den svenska naturen till utbytesstudenterna


Vad kommer hända under resan?

Ett antal olika aktiviteter kommer att anordnas, men beroende på väder och antal deltagare kan aktiviteterna förändras. Om det är möjligt kommer du att få uppleva vandring, midnattssolen, guidade turer av flora och fauna, militär- och samehistoria, resa till Narvik och mycket mer!

För en scout blir det även ett fantastiskt tillfälle att träffa studenter från hela världen som är nyfikna och intresserade av det mesta som har med den svenska kulturen att göra. Förhoppningsvis finns det även en eller två studenter med på resan som är scouter i sitt hemland!

Du som scout har möjlighet att följa med på denna resa för att utveckla YFU:s samarbete med Scouterna och för att en scout ska få ett roligt smakprov på vad vi gör inom YFU, samt öppna för ytterligare samarbete.

Är du intresserad av att delta i Lapplandsresan?
Maila till: international.secretary@scouterna.se för att anmäla ditt intresse och/eller ställa frågor. Det finns en plats på resan för en scout så anmäl dig så snart som möjligt, men som senast den 15:e mars. Som deltagare från Scouterna får du boende, resekostnader, mat och entréavgifter!

Plats: Björkliden, Sverige

Uppskattad restid från Stockholm är den 12:e juni kl. 17.50 och hemresan 18:e juni kl. 09.15.

Med på resan kommer förutom utbytesstudenter även finnas med några värdsyskon till studenterna och YFU:s volontärer som anordnar resan.

Vi ser fram emot att träffas i Lappland!

Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, På hemmaplan, Rover, YFU av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>